Klubbeffekter/svømmeutstyr


Utstyr for vanlig svømmetrening

Alle utøvere må som et minimum selv anskaffe seg en badebukse/svømmedrakt, svømmebriller og badehette.    

Badebuksen/svømmedrakten bør være tettsittende. Badeshorts eller bikini er av svømmemessige årsaker ikke egnet for svømmetrening og bør derfor ikke benyttes.    

Svømmebrillene bør ha klare linser. Fargede linser er ment for utendørs bruk og bør ikke benyttes innendørs, da de slipper inn mindre lys. Man får gode svømmebriller til rundt 300 - 400 kr.  

Badehetten bør være av silikon og skal brukes for å holde håret på plass. Dersom man har kort hår som ikke skygger for synsfeltet, er badehette strengt tatt ikke nødvendig.  

Når utøverne når et visst ferdighetsnivå, kan det være aktuelt å anskaffe seg svømmebrett, svømmeføtter og svømmepaddles. Utøverne får beskjed av trenerne når dette er aktuelt.

 

Utstyr for konkurranser

Ved deltagelse på approberte svømmestevner bør man medbringe følgende i bagen:                                                                 

  • 2 stk. badetøy
  • 2 stk. badehetter (noen svømmehaller krever at det brukes badehette)
  • 2 stk. svømmebriller
  • 2 stk. håndkleder
  • 1 stk. T-skjorte i klubbens farger (rød)
  • 1 stk. shorts i klubbens farger (sort)
  • 1 stk. vannflaske
  • Såpe og sjampo
  • Niste og drikke

På rekruttstevner kan man klare seg med noe mindre utstyr, men badetøy, svømmebriller, badehette, håndklede, såpe/sjampo, vannflaske og niste/drikke må alltid medbringes.

På rekruttstevner er det ingen krav til badetøy, men man anbefaler tettsittende badetøy av svømmemessige årsaker (mindre motstand).

På approberte stevner er det imidlertid krav til badetøy. Badetøyet må være tettsittende og ikke nå nedenfor knærne. Bikini er ikke tillatt. Styret i Norges Svømmeforbund har anbefalt at dyre konkurransedrakter som kan koste opp mot 5000 kr, ikke bør brukes av utøvere som er under 13 år. I stedet anbefales det i denne aldersgruppen normalt badetøy til en pris på rundt 500 kr.  

Tilsvarende anbefaler man heller ikke å bruke dyre konkurransebriller i de yngre aldersgruppene. Svømmebriller som koster rundt 300-400 kr, er godt nok.

 

Klubbeffekter

Når man deltar på approberte stevner, ser vi helst at man bruker klær, badehetter og bag i klubbens farger. Vi ønsker å profilere oss i svømmehallen og være der som et lag.  

Klubbens og svømmegruppas farger er som følger:

T-skjorte, genser og jakke:   Rød med klubbens emblem.

Kortbukse og langbukse:   Sort

Svømmehette:  Sort med klubbens emblem

Svømmebag:  Sort med klubbens emblem

Svømmehette og svømmebag fås kjøpt direkte fra svømmeklubben, mens øvrige klubbeffekter fås kjøpt på Sport 1 i Stjørdal. Stjørdals-Blink har for tiden avtale med Umbro, så alt klubbtøy vil være levert fra dette firmaet. Når man bestiller klær på Sport 1, må man samtidig huske på å bestille trykk på T-skjorter, gensere og jakker. Som et minimum må det være Stjørdals-Blinks emblem på fremsiden. På baksiden bør det være trykket "Stjørdals-Blink Svømming". Dersom utøveren også er medlem i andre lag i Stjørdals-Blink, kan det være greit å sløyfe «Svømming», slik at effektene også kan brukes i andre idretter. Det kan også være en fordel om man får påtrykt navnet til utøveren (initialer eller fornavn) på fremsiden, slik at klærne ikke forveksles. Dersom det er flere i familien (yngre bror/søster) som skal benytte klærne, kan navnet sløyfes, men klærne bør i så fall merkes på annen måte.

Når det gjelder andre effekter som badebukse, svømmedrakt, svømmebriller, svømmeføtter, paddles m.m., kan disse blant annet fås kjøpt på KLUBBEN.no.  På KLUBBEN.no fås det også tips om kjøp av svømmeutstyr.


Rabatter

Svømmegruppa har rabattavtale med både Sport 1 og KLUBBEN.no. Dersom du kjøper klubbeffekter på Sport 1, må du derfor huske på å oppgi at du er medlem i Stjørdals-Blinks svømmegruppe. Ved kjøp på KLUBBEN.no må du oppgi en rabattkode som fås ved henvendelse til post@blinksvomming.no .


Foto: Shutterstock (used by permission)